FC Jalat Jalat
Adekunle Ayoade 1979-2011
Adekunle Ayoade
1979-2011

Ottelut: 65
Maalit: 57
Syötöt: 52
kaikki tilastot

Adekunle Ayoade 1979-2011

Adekunle Ayoade
25.12.1979 - 23.7.2011

Ystävämme ja joukkuetoverimme Kunle menehtyi hukuttuaan mökkireissulla 23.7.2011.

Kunle muutti Suomeen yhdeksän vuotta sitten. Jalkoihin hän tuli Miikan kautta vuonna 2006. Ensi hetkistä alkaen hän osoitti huikeaa taitoa, mutta myös ystävällisen persoonansa, minkä ansiosta hän löysi nopeasti paikkansa joukkueessa. Kunlella olisi varmasti ollut edellytyksiä pelata korkeammallakin sarjatasolla, mutta meidän onneksemme hän valitsi toisin.

Kunlella oli varastossaan kikka jos toinenkin, mutta hän ei koskaan ollut ylimielinen. Päinvastoin. Hän pelasi aina joukkueen puolesta ja lukuisa määrä maaleja syntyikin hänen tarkoista syötöistä. Kunlen sitoutuminen oli myös ensiluokkaista. Työ- ja perhekiireiltään hän järjesti aikaa peleille parhaansa mukaan. Kauden 2009-10 finaaliinkin Kunle järjesti lääkärin päivystysvuorolleen tuuraajan ja ajoi Tammisaaresta pelipaikalle kuin viimeistä päivää. Hän oli myös periksiantamaton taistelija, joka jaksoi uskoa aina voittoon. Tarpeen tullen hän yritti kentällä viimeiseen saakka. Taitojensa vuoksi Kunle yritettiin usein pysäyttää kovinkin ottein, mutta hän osasi säilyttää malttinsa. Hän sai urallaan vain kolme varoitusta ja yhden punaisen kortin, joka sekin oli vähintäänkin kyseenalainen.

Pisteillä mitattuna Kunle oli yksi seuran historian tehokkaimmista pelaajista. Hän pystyi tekemään keskimäärin lähes kaksi tehopistettä ottelua kohti sekä harrasteliigassa että divarissa, jossa muut ovat tilastoissa kaukana takana. Kunlella on hallussaan myös useita seuraennätyksiä kuten muun muassa divarijoukkueen yhden ottelun piste- ja syöttöennätys ottelusta PPV/TLP:tä vastaan (2+5).

Kunle saavutti Jalkojen riveissä Helsingin piirin futsalin harrastemestaruussarjan hopeaa 2010 ja 2011 sekä jalkapallon harrasteliigan hopeaa 2009. Erityisesti Jalkojen historian ensimmäiseen futsal-mitaliin Kunlella oli merkittävä vaikutus. Hän teki maalin jokaisessa jatko-ottelussa mukaan lukien ratkaisevan viimeisen minuutin voittomaalin ensimmäisen kierroksen ottelussa.

Kun Kunle menehtyi, Jalat menetti paitsi hyvän ystävän myös luultavasti kaikkien aikojen parhaan pelaajansa. Iloinen Arsenal-paitainen ystävämme elää kuitenkin aina muistoissamme. Viimeisenä kunnioituksenosoituksena Kunlen pelinumeroa (2) ei tule joukkueessamme koskaan kantamaan kukaan muu.