FC Jalat Jalat
Harrastemestaruus, Finaaliturnaus
Peliaika: 2x20 min juokseva

FC Jalat Jalat/2 - Sparta Brahe
1-2 (1-2)

Tilastot
Mikko Valkama
Jaakko Hänninen
Jaakko Hänninen

Peliraportti: FC Jalat Jalat/2 - Sparta Brahe
16.03.2013

Finaaliturnauksen toisessa ottelussa oli panoksena harrastemestaruussarjan voitto. Ottelun voittaja olisi mestari ja tasapelillä kaikki kolme joukkuetta olisi päätynyt tasapisteisiin, jolloin mestaruuden ratkaisisi tehdyt maalit ja viime kädessä arpa(!).

Ensimmäinen jakso alkoi huonoimmalla mahdollisella tavalla. Vain minuutin pelin jälkeen Sparta Brahe siirtyi johtoon, kun kaukolaukaus otti kimmokkeen Jalkojen pelaajasta Jussi torjuttua vedon vain puolittain. Ensimmäisenä irtopalloon ehtineella vastustajalla oli helppo työ pistää pallo tyhjiin. Ehkä edellinen peli painoi jaloissa, sillä peli ei lähtenyt kunnolla käyntiin maalinkaan jälkeen ja kohta Brahe iski vastahyökkäyksestä jo toisen osuman. Tämä tarkoitti että Jaloilta vaadittiin vähintään kolmea maalia. Pikkuhiljaa Jalkojen pelikin parani, mutta lentoon se ei lähtenyt. Molemmissa päissä paikkoja oli, mutta maalia saatiin odottaa aivan jakson lopulle. Kaksi minuuttia ennen taukoa Jalat sai vaparin aivan noin 8 metristä ja Mikko pyssytti sen voimalla takakulmaan. Tauolle mentiin siis yhden maalin takaa-ajoasemasta.

Toiselle jaksolle lähdettiin hakemaan maalia, mikä näkyi myös siinä että vastustajalle siunaantui hyviä vastahyökkäyspaikkoja. Jalkojen maalipaikat olivat kortilla eikä tuuriakaan oikein ollut mukana. Tolppa kolisi kahdesti, joista toinen avopaikasta. Tasatilanteeseen nouseminen olisi varmasti muuttanut ottelun lopun aivan toisenlaiseksi. Brahe sai useita loistopaikkoja, mutta tolpat ja Jussi pitivät Jalat mukana pelissä. Viitisen minuuttia ennen loppua Jalkojen takaa-ajoyritys koki kovan kolauksen, kun Jaska tuli myöhässä tilanteeseen ja hankki ottelun toisen keltaisen korttinsa. Niinpä Jalat joutui vajaalle kolmeksi minuutiksi, joiden aikana ei juuri saatu hyökkäyksiä aikaan vaikka oma maali puhtaana pysyikin. Viimeiset kaksi minuuttia yritettiin painaa päälle, mutta ideat puuttuivat. Niinpä Brahe piti johtonsa ja otti ansaitun voiton ja mestaruuden. Lähellä taas oltiin, mutta lopulta palkintokaappiin saatiin vain pronssimitalit.

Otteluohjelma
Sarjan tilastot